Ars Moriendi Klub

Kedves Rászorulók, Érdeklődők és Együttérzők!

Feladatunknak és küldetésünknek érezzük mindazok megsegítését, akik úgy érzik egyedül viselik súlyos beteg családtagjuk, hozzátartozójuk ápolásának és gondozásának terhét. Ezért találtuk ki, hogy előadásokat tartunk az ápolás – gondozás fogásairól, a jogi és szociális lehetőségekről, a haldoklás lelki és fizikai lépcsőfokairól, valamint a halál különféle megközelítéseiről.

Mindezek mellett úgy érezzük, szükség van olyan rendszeres találkozókra, ahol mindenki aki aktuálisan ebben az élethelyzetben van, elmondhatja saját megéléseit, válaszokat kaphat kérdéseire és meghallgathatja mások tapasztalatait.

Ezért örömmel osztjuk meg Veletek, hogy elindítjuk az Ars Moriendi Klubot, melyet egyelőre kéthetente tervezünk megtartani az előadásaink helyszínén.
Tudjuk, hogy a vírusjárvány okozta helyzet miatt mindenki az online térben igyekszik a találkozóit megtartani, mi azonban úgy érezzük, hogy a téma érzékenysége miatt és az érintettek érzelmi megsegítése érdekében elengedhetetlen a résztvevők személyes jelenléte. A csoportos beszélgetések kohéziós ereje, megtartó és felemelő energiája az online térben kevésbé tud megnyílvánulni, főleg ilyen nehéz témában.

Jelenleg a korlátozások 10 főig engedik a gyülekezést. Mivel a munkatársi-önkéntesi létszám nagy boldogságunkra már önmagában eléri ezt, ezért az induló alkalmat belső körben tartjuk meg. Az időpont december 13. vasárnap 14:00-16:00, a téma pedig: Súlyos beteggel az ünnep.
Hogyan készüljünk és hogyan töltsük el a Karácsonyi Ünnepeket abban a tudatban, hogy esetleg ez lesz szerettünkkel az utolsó együtt töltött ünnepünk?

Előadásainkról és a Klub találkozók további időpontjairól a Programok menüpont alatt találhattok információkat.

https://www.arsmoriendi.hu/workshop/

Illetve facebook oldalunkon:

https://www.facebook.com/Ars-Moriendi-S%C3%BAlyos-betegek-haldokl%C3%B3k-otthon%C3%A1pol%C3%A1sa-k%C3%ADs%C3%A9r%C3%A9se-108198291061029