Ars Moriendi indulása

Az idei ősz, ahogy az általában lenni szokott, magával hozta a hosszú meleg, napsütötte napoktól való búcsút, és az egyre rövidülő, szürkésen fátyolos, hűvös estéket. Ennek az évszaknak a törvényszerűsége az elengedés és elmúlás ismétlődő megélése. Ez a körforgás segítségül szolgál életünk során megjelenő elengedést, megbocsájtást igénylő történetek megéléséhez. Talán ezen apropóból vagy, mert egyszerűen, csak mert így kellett történnie október 31. –én a közönség előtt bemutatkozott egy új, bár tartalmában, küldetésében örök kezdeményezés: az Ars Moriendi. Ez a közösség nem kisebb szándékkal, mint a beteg és idős emberek ápolásával, gondozásával, esetleges eljövendő halálával, illetve a halál utáni gyász megélésének feldolgozásával igyekszik a lehető legtöbb segítséget, támogatást adni.
A kezdeményezés megálmodója Beke Éva pedagógus és mentálhigiénés szakember, valamint egyre bővülő kis csapata. Különböző témákban, pár órás modulok keretében, hétvégi időpontokban fogadják az érdeklődőket. A bemutatkozó nap tapasztalatait levonva, a szervezők elmondhatják, hogy a kezdeményezés, és az ő személyes jelenlétük szükségesszerűsége visszaigazolódott. Ennek fényében szerető együttérzéssel várják nyitott kapukkal az érdeklődőket a belváros szívében.

Előadásainkról és a Klub találkozók további időpontjairól a Programok menüpont alatt találhatnak információkat.

https://www.arsmoriendi.hu/workshop/

Illetve facebook oldalunkon:

https://www.facebook.com/Ars-Moriendi-S%C3%BAlyos-betegek-haldokl%C3%B3k-otthon%C3%A1pol%C3%A1sa-k%C3%ADs%C3%A9r%C3%A9se-108198291061029