AME Nap 2022

Kedves érdeklődők, látogatók, jóbarátok és ismerősök!


Nagy örömmel osztjuk meg október 22-i egész napos rendezvényünk, az 1. AME Nap sikerét, melynek hatására – és a résztvevők erőteljes bíztatására – rögtön el is döntöttük, hogy hasonló ismeretterjesztő, információ megosztó, áthangoló és átmozgató napokat a jövőben is rendszeresen fogunk szervezni.


A visszajelzések szerint minden résztvevő, legyen szakmabeli, egyesületi tag, hozzátartozó vagy téma iránt érdeklődő, nagyon jól érezte magát. Új megélésekkel gazdagodva, a téma ellenére sok-sok nevetéssel, felváltva komoly témákkal és játékossággal töltötte a napot. Megismertettük a résztvevőket egyesületünk elképzeléseivel és már működő tevékenységeivel, igyekeztünk megválaszolni feltett kérdéseiket. Beszéltünk a halálhoz való társadalmi hozzáállásról, vagy inkább hozzá nem állásról, a halálfélelemről, a fizikai fájdalom és a félelem kapcsolatáról, a hospice jelenlegi küzdelmeiről, a haldoklás lelki és fizikai lépcsőfokairól. Elemeztük, mikortól és hogyan érdemes önmagunkon dolgozni ahhoz, hogy méltó és békés halálban legyen részünk.


A témát lazítottuk hangtálakkal és szélcsengőkkel tartott ÖsszeHangoló hangfürdővel. Az ElMegEngedő jógán megtapasztaltuk a meditatív testhelyzetek lenyugtató hatását, és nevetve – áhitatba merülve táncoltunk a LétKörForgó mozgásra épülő, a testtudatosságot és a közösség erejét előtérbe helyező foglalkozásán.


Bízunk abban, hogy sikerült megmutatnunk, mindezen foglalkozásokkal hogyan szeretnénk a segítő szakmában dolgozók, a hozzátartozók erőnlétét, mentális egészségét megőrizni.
Az együtt töltött nap során sok egyéni beszélgetés, ismerkedés is történt, így minden esély megvan arra, hogy a találkozások folyományaképpen új együttműködések, kreatív ötletek kapjanak teret mind a résztvevők, mind pedig az egyesület életében és munkásságában.

Nagyon köszönjük mindenkinek, aki eljött és jelenlétével gazdagította ezt a csodálatos napot! Bízunk régi és új támogatóink anyagi segítségnyújtásában, hogy minél több hasonló napot szervezhessünk.
Fogadjátok szeretettel az AME napon készült fotóinkat: